CUKROMIERZ
DO POMIARU STĘŻENIA CUKRU

WYSYŁKA PO 18 STYCZNIA

Głównymi elementami miernika są:

  • probówka
  • pływak z odpowiednio naniesioną skalą do pomiaru gęstości płynu w stopniach Ballinga (Blg).

Urządzenie to skalowane jest w temperaturze 20°C.
Pomiar stężenia cukru dokonywany jest poprzez bezpośredni odczyt.

BADANIE MOSZCZU:

W celu dokonania pomiaru probówkę należy wypełnić do 2/3 wysokości analizowanym moszczem. Płyn nie powinien zawierać cząstek stałych i pęcherzyków gazu. Ilość płynu powinna być taka, aby umieszczony w probówce pływak unosił się swobodnie, nie dotykał dna i ścianek probówki.

BADANIE BRZECZKI PIWNEJ:

Pomiaru zawartości cukru w brzeczce piwnej dokonuje się w analogiczny sposób jak dla nastawu wina. Zakres zalecanych początkowych stężeń cukru w brzeczce 8 - 10 Blg°. Fermentację brzeczki piwnej uznaje się za zakończoną gdy odczyt mieści się w przedziale oznaczonym kolorem zielonym (0 - 2 Blg°).

PARAMETRY TECHNICZNE:

  • Długość całkowita: 32cm +-5%
  • Średnica w najgrubszym miejscu: 18mm +-5%
  • Średnica w najcienszym miejscu: 7mm +-5%
  • Zakres mierzenia cukru: 0-30'Blg
  • Długość próbówki: 32,5cm +-5%
  • Materiał probówki: tworzywo sztuczne
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
<script type="text/javascript">
var ZCallbackWidgetLinkId  = '45ccbf4ed81195096caf4ae09238472c';
var ZCallbackWidgetDomain  = 'my.zadarma.com';
(function(){
    var lt = document.createElement('script');
    lt.type ='text/javascript';
    lt.charset = 'utf-8';
    lt.async = true;
    lt.src = 'https://' + ZCallbackWidgetDomain + '/callbackWidget/js/main.min.js';
    var sc = document.getElementsByTagName('script')[0];
    if (sc) sc.parentNode.insertBefore(lt, sc);
    else document.documentElement.firstChild.appendChild(lt);
})();
</script>