Mocne i wyjątkowo szybkie szczepy drożdży do nastawów cukrowych o wysokiej tolerancji alkoholowej do 18%. Drożdże aktywne gwarantują czystą i szybką fermentacje oraz wytwarzają mniej produktów ubocznych (mała ilość kwasów, siarki, estrów, aldehydów) w finalnym wyrobie. Drożdże odporne są na wysoką temperaturę, więc można łączyć do wielu opakowań na jeden nastaw:

25l - 6 kg cukru na 21 litrów wody - 1 opakowanie

100l - 24 kg cukru na 84 litrów wody - 4 opakowania

150l - 36 kg cukru na 126 litrów wody - 6 opakowań

200l - 48 kg cukru na 170 litrów wody - 8 opakowań

300l - 72 kg cukru na 252 litrów wody - 10 opakowań

400l - 96 kg cukru na 336 litrów wody - 12 opakowań

500l - 120 kg cukru na 425 litrów wody - 14 opakowań

1000l - 240 kg cukru na 840 litrów wody - 19 opakowań

ZAWARTOŚĆ: drożdże, pożywka, witaminy i mikroelementy. Szybkość pracy - fermentacji nie ma absolutnie żadnego znaczenia w stosunku do jakości finalnego produktu – tutaj chodzi o dobór właściwych drożdży do wolnego czasu jakim dysponujemy.

PRZYGOTOWANIE: Rozpuścić odpowiednią ilość cukru w ciepłej wodzie, a następnie dopełnić wodą do odpowiedniej objętości. Do nastawu o temp 25-30°C dodać odpowiednią ilość opakowań drożdży MAXX TURBO BLACK. Energicznie wymieszać przez minimum 1 minutę. Pozostawić do fermentacji w temp. 22-25°C (niższa temperatura =dłuższy czas fermentacji). Czas fermentacji wynosi 3-5 dni.