Zrębki do wędzenia i grill. - 100% Jabłoń 450g około 2 litry (450g). Dzięki nim Twoje potrawy zyskają niepowtarzalny smak, aromat a także złocistobrązowy kolor. Doskonałe do wędzenia ryb, drobiu oraz mięs czerwonych. Pochodzą z naturalnego drewna jabłoni z terenów ekologicznie czystych. Wolne od związków impregnujących i konserwujących. Nie zawierają frakcji pylących. Charakteryzują się optymalną zawartością wody – poniżej 11%.

Grillowanie:

Wokół żarzącego się węgla drzewnego ułożyć dwu centymetrową warstwę zrębków – nie należy umieszczać ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill należy przykryć pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie. Czas grillowania – od 10 do 30 minut ( w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa)

Wędzenie:

W zależności od rodzaju wędzarni jaką dysponujemy umieścić zrębki na tacy przeznaczonej specjalnie do tego celu lub wokół żarzącego się paleniska – nie należy umieszczać ich bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu.

Dozowanie: 20 - 40 ml / kg mięsa Zrębki należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.