Suszone drożdże piekarskie do wypieku pieczywa , ciast i pizzy. Wyselekcjonowany, aktywny szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae, przeznaczony do szybkiej fermentacji ciasta. Drożdże należy dozować zgodnie z informacjami zawartymi w przepisie na wybrane ciasto. 8 g suszonych drożdży odpowiada 25 g drożdży świeżych.

Drożdże można mieszać bezpośrednio z mąką bez sporządzania rozczynu. Do mieszaniny dodać pozostałe składniki, wyrobić ciasto pozostawić w cieple do wyrośnięcia, po czym piec zgodnie z przepisem.

SKŁAD: Suszone drożdże Saccharomyces cerevisiae, olej roślinny, Guma arabska (E414), kwas askorbinowy (E300) monostearynian sorbitolu (E491).

Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w ciemnym, suchym chłodnym miejscu.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
<script type="text/javascript">
var ZCallbackWidgetLinkId  = '45ccbf4ed81195096caf4ae09238472c';
var ZCallbackWidgetDomain  = 'my.zadarma.com';
(function(){
    var lt = document.createElement('script');
    lt.type ='text/javascript';
    lt.charset = 'utf-8';
    lt.async = true;
    lt.src = 'https://' + ZCallbackWidgetDomain + '/callbackWidget/js/main.min.js';
    var sc = document.getElementsByTagName('script')[0];
    if (sc) sc.parentNode.insertBefore(lt, sc);
    else document.documentElement.firstChild.appendChild(lt);
})();
</script>