Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 24 godzin

Wielofunkcyjny słój, w którym możesz sam przyrządzić wyśmienite domowe wino owocowe. Idealnie nadaje się też do przyrządzania domowych ogórków. Razem ze słojem otrzymają państwo biały kapturek, który świetnie zastępuje rurkę fermentacyjną, a także korek całkowicie odcinający dostęp powietrza

PARAMETRY TECHNICZNE
  • Pojemność: 26 litrów
  • Wysokość max: 44 cm +-5%
  • Średnica max: 31 cm +-5%
  • Średnica wewnętrzna wlewu: 14,5 cm +-5%

 

GRATISY W POSTACI:

  • AKTWYNE DROŻDŻE WINIARSKIE BAYANUS G995
    • Aktywne suche drożdże winiarskie - szczep "saccharomyces cerevisiae bayanus G995", drożdże używane do głównej fermentacji win białych i czerwonych dających pewną fermentacje z końcową tolerancją na stężenie alkoholu 15-16%. Z uwagi na odporność na duże stężenie cukrów - można je śmiało stosować do wyrobu miodów pitnych półtoraków, dwójniakow, trójniaków - wytrzymują nawet 30blg startowe. Saszetka wystarcza na 50 litrów wina.
  • PIROSIARCZYN POTASU SPIRITFERM 10G
    • Środek chemiczny stosowany do stabilizacji nastawów i win oraz dezynfekcji. Może być również stosowany do odkażania naczyń i sprzętu potrzebnego do produkcji alkoholu.
      Pirosiarczyn potasu przechowywać należy w chłodnym, suchym, nie dostępnym dla dzieci miejscu i stosować w dobrze wentylowanym pomieszczeniu ze względu na charakterystyczny, ostry zapach siarkowy.
  • KLAROWIN  
    • Klarowin skuteczny środek w postaci proszku do klarowania win i soków. Po napęcznieniu w wodzie wykazuje silne właściwości adsorpcyjne. Wiąże w swej strukturze różnego typu substancje, głównie białka, powodując ich osadzanie na dnie naczynia. Stosowany głównie do win białych i różowych, w przypadku wysoko garbnikowych należy przeprowadzić wstępne próby czy nie odbarwi płynu. 
    • SPOSÓB UŻYCIA:
      Dawkowanie: od 8 do 20g na 25 litrów wina. Ustaloną dawkę rozprowadzić w wodzie w stosunku 1:5 (1 część środka i 5 części wody), pozostawić do napęcznienia na 20-24 godz., odlać nadmiar wody. Powstałą papkę przed dodaniemj i zamieszaniem w balonie - rozpuścić w szklance dodając wino.
  • POŻYWKA WINIARSKA 5G
    • Do prawidłowego rozwoju drożdże winiarskie poza źródłem cukru potrzebują, także związków azotowych i fosforowych, w które ubogie są owoce naszego klimatu. Ze względu na ten fakt domowi winiarze powinni posiłkować się gotowymi zestawami pożywek zawierającymi te związki. Jest to pożywka mineralna, której głównym składnikiem jest fosforan diamonowy.