Worek filtracyjny wykonany jest czystej, surowej bawełny, która nie wpływa w żaden sposób na smak wina czy nalewek. Worek jest wielokrotnego użytku, można go prać ręcznie lub mechanicznie.

UŻYTKOWANIE:
Worek przeznaczony jest do filtracji moszczu, gotowego wina, a w szczególności rewelacyjny do oczyszczania nalewek.

Przed filtracją nalewek należy wstępnie je schłodzić, co spowoduje że zanieczyszczenia zbijają się w „grubsze” kłaczki, zwiększając wydajność filtracji. Po wlaniu cieczy do worka należy go powiesić np.: na sznurku za przymocowane do niego uchwyty i pozwolić cieczy grawitacyjne spływać. Ciecz będzie się powoli sączyć wierzchołkiem worka, a zanieczyszczenia będą osadzać się na jego bokach. W przypadku jedynie przelewania wina można worek ułożyć na lejku fi 31 lub lejku fi 25. Aby zwiększyć wydajność procesu można worek „skręcić” wokół własnej osi.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...