DistiPur to drobny granulat mineralny do harmonizacji aromatu i smaku klarownych spirytualiów i destylatów. Zastosowanie DistiPur pozwala na pełne wykorzystanie potencjału aromatycznego tych produktów.

DistiPur w sposób selektywny i wydajny adsorbuje substancje aromatyczne. Substancje te usuwane są wraz z preparatem z produktów. Dzięki temu zabiegowi rośnie potencjał aromatyczny spirytualiów i destylatów. Ponadto DistiPur usuwa substancje, które odpowiadają za ostre spirytusowe nuty zapachowe niektórych spirytualiów. Pozwala to na niezawodną eliminację niepożądanych aromatów. Ciężkie wady smakowe i zapachowe są łagodzone. Na mineralnej powierzchni preparatu DistiPur występują selektywne nośniki ładunków elektrycznych, które są aktywowane w specjalnym procesie technologicznym. Aktywność adsorpcyjna ograniczona jest do powierzchni preparatu i utrzymuje się od chwili dodania do usunięcia.

Dzięki drobnej granulacji DistiPur dozuje się bardzo łatwo. Zaraz po dodaniu i krótkim zamieszaniu preparat osadza się w ciągu kilku sekund. Drobne cząsteczki wymagają nieco dłuższego czasu. DistiPur nie rozpada się i nie kłaczkuje. Jest całkowicie nierozpuszczalny. Osad składa się ze stałych cząstek granulatu. Ciecz nad osadem pozostaje klarowna. Takie właściwości znakomicie ułatwiają oddzielanie po założonym czasie działania. Obrabiany napój poddaje się dekantacji lub filtracji.

Optymalną dawkę ustalić należy doświadczalnie. W przypadku rozcieńczonych do mocy konsumpcyjnej destylatów stosuje się 5 g/10-20l destylatu (w temperaturze 15 – 20°C)

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...