Spiricol to bardzo skuteczny środek adsorbujący do harmonizacji smaku i zapachu napojów. Produkt jest zgranulowany i łatwo tworzy zawiesinę, dzięki czemu jego stosowanie jest łatwe i wygodne. Spiricol to bardzo pożądany ekologiczny produkt do harmonizacji napojów. Zawarte w Spiricolu adsorbenty na bazie starannie wyselekcjonowanego węgla aktywnego oraz specjalnie zwilżonego dwutlenku krzemu działają selektywnie na wady smaku i aromatu i dlatego można ten preparat stosować oszczędnie, ale skutecznie.

Szczególnym obszarem zastosowań Spiricol jest obróbka destylatów i spirytualiów każdego rodzaju. Szczególnie w młodych destylatach szlachetnych Spiricol prowadzi do przyjemnego zaokrąglenia smaku i usuwa często występujący posmak spirytusowy. Można go także z powodzeniem stosować do usuwania posmaków pleśniowych. Preparat dopuszczony jest do użytku zgodnie z obowiązującymi ustawami i przepisami. Czystość i jakość sprawdzana laboratoryjnie.

ZASTOSOWANIE
Spiricol stosowany jest do usuwania błędów smaku i aromatu w różnych napojach. Specjalnym obszarem stosowania jest obróbka destylatów owocowych, szczególnie do zaokrąglania młodych wyrobów i do usuwania posmaku spirytusu. Spricol jako skuteczny adsorbent działa na niepożądane komponenty smakowe i zapachowe w napojach. W spirytualiach stwierdza się przyśpieszenie dojrzałości i stabilność organoleptyczną. Spiricol szybko osadza się w napojach i daje się całkowicie usuną w drodze filtracji.

SPOSÓB UŻYCIA
Do prostych korekt stosuje się ca. 10 g Spiricol na 100 l. Zależnie od potrzeb i rodzaju błędu dawkę można zwiększyć do 100 g na 100 l. Optymalną dawkę ustala się eksperymentalnie. Dzięki luźnej strukturze Spiricol można bezpośrednio dodać do napoju. Przed dodatkiem obrabiany napój należy doprowadzić do mocy konsumpcyjnej. Należy zadbać o dobre mieszanie. Osad usuwa się po 2 dniach w drodze filtracji. W przypadku filtracji z nanoszeniem Spiricol można dodawać w sposób ciągły razem ze środkiem wspomagającym filtrację.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...