Enzym ułatwiający uzyskiwanie soku z owoców, wspomagający fermentację win owocowych, ułatwiający klarowanie. Preparat ten rozkłada tzw. substancje pektynowe (pektyny) i zmienia je w związki rozpuszczalne. Rozbija ściany komórkowe w owocach przez co wina są bardziej aromatyczne. Enzym należy dodać do nastawu na kilka godzin przed dodaniem drożdży i dokładnie wymieszać.

Pektolaza spiritferm 5g na 25 litrów

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
<script type="text/javascript">
var ZCallbackWidgetLinkId  = '45ccbf4ed81195096caf4ae09238472c';
var ZCallbackWidgetDomain  = 'my.zadarma.com';
(function(){
    var lt = document.createElement('script');
    lt.type ='text/javascript';
    lt.charset = 'utf-8';
    lt.async = true;
    lt.src = 'https://' + ZCallbackWidgetDomain + '/callbackWidget/js/main.min.js';
    var sc = document.getElementsByTagName('script')[0];
    if (sc) sc.parentNode.insertBefore(lt, sc);
    else document.documentElement.firstChild.appendChild(lt);
})();
</script>