Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia:

Cukromierz składa się z plastikowej probówki oraz pływak w stopniach blg. Urządzenie jest skalowane w 20°C

BADANIE MOSZCZU:
W celu dokonania pomiaru probówkę należy wypełnić do 2/3 wysokości analizowanym moszczem. Płyn nie powinien zawierać cząstek stałych i pęcherzyków gazu. Ilość płynu powinna być taka, aby umieszczony w probówce pływak unosił się swobodnie, nie dotykał dna i ścianek probówki. Dla ułatwienia, na skali zaznaczono różnymi kolorami zakresy początkowych stężeń cukru w moszczu, dla różnego rodzaju win, które chcemy otrzymać:

  • obszar bordowy (22 - 25 Blg°) - wina deserowe (słodkie)
  • obszar żółty (15 - 22 Blg°) - wina stołowe (wytrawne)

BADANIE BRZECZKI PIWNEJ:
Pomiaru zawartości cukru w brzeczce piwnej dokonuje się w analogiczny sposób jak dla nastawu wina. Na skali zaznaczono zakres zalecanych początkowych stężeń cukru w brzeczce kolorem bursztynowym (8 - 10 Blg°). Fermentację brzeczki piwnej uznaje się za zakończoną gdy odczyt mieści się w przedziale oznaczonym kolorem zielonym (0 - 2 Blg°).

PARAMETRY TECHNICZNE

  • Zakres pomiaru : 0 - 30 blg
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...