Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 24 godzin

ALKOHOLOMIERZ WINOMIERZ CUKROMIERZ
MULTIMIERZ 3w1
POMIAR STĘŻENIA CUKRU I POTENCJALNEJ ZAWARTOŚCI ALKOHOLU

Wskaźnik służący do pomiaru stężenia cukru w moszczu lub brzeczce piwnej wyrażonego w g/l lub w stopniach Ballinga oraz do określenia potencjalnej zawartości alkoholu w winie lub piwie (%). Jeden stopień Ballinga (1°Blg) odpowiada w przybliżeniu 10g cukru w 1l soku (moszczu). Urządzenie to skalowane jest w temperaturze 20°C.

BADANIE MOSZCZU:

W celu dokonania pomiaru probówkę należy wypełnić do 2/3 wysokości analizowanym moszczem lub brzeczką piwną. Płyn nie powinien zawierać cząstek stałych i pęcherzyków gazu. Ilość płynu powinna być taka, aby umieszczony w probówce pływak unosił się swobodnie, nie dotykał dna i ścianek probówki.

PARAMETRY TECHNICZNE

  • Wysokość: 24cm +-5%
  • Średnica: 22mm +-5%
  • Komplet zawiera: areometr + menzurkę szklaną

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...