loadingimg

Wczytuję dane...
/
0 szt. / 
0.00
  • Szukaj
PROFESJONALNY WINOMIERZ - CUKROMIERZ DO POMIARU STĘŻENIA CUKRU
    •  
    • poprzedni
    • następny
    •  
Cena:14,00
  • Realizacja zamówienia: 48 godzin

Polecamy
  • Opis produktu

CUKROMIERZ
DO POMIARU STĘŻENIA CUKRU

WYSYŁKA PO 18 STYCZNIA

Głównymi elementami miernika są:

  • probówka
  • pływak z odpowiednio naniesioną skalą do pomiaru gęstości płynu w stopniach Ballinga (Blg).

Urządzenie to skalowane jest w temperaturze 20°C.
Pomiar stężenia cukru dokonywany jest poprzez bezpośredni odczyt.

BADANIE MOSZCZU:

W celu dokonania pomiaru probówkę należy wypełnić do 2/3 wysokości analizowanym moszczem. Płyn nie powinien zawierać cząstek stałych i pęcherzyków gazu. Ilość płynu powinna być taka, aby umieszczony w probówce pływak unosił się swobodnie, nie dotykał dna i ścianek probówki.

BADANIE BRZECZKI PIWNEJ:

Pomiaru zawartości cukru w brzeczce piwnej dokonuje się w analogiczny sposób jak dla nastawu wina. Zakres zalecanych początkowych stężeń cukru w brzeczce 8 - 10 Blg°. Fermentację brzeczki piwnej uznaje się za zakończoną gdy odczyt mieści się w przedziale oznaczonym kolorem zielonym (0 - 2 Blg°).

PARAMETRY TECHNICZNE:

  • Długość całkowita: 32cm +-5%
  • Średnica w najgrubszym miejscu: 18mm +-5%
  • Średnica w najcienszym miejscu: 7mm +-5%
  • Zakres mierzenia cukru: 0-30'Blg
  • Długość próbówki: 32,5cm +-5%
  • Materiał probówki: tworzywo sztuczne