Profesjonalny dwuskładnikowy środek klarujący znanej i cenionej firmy SPIRITFERM. Idealny do różnego rodzaju nastawów wina, zacierów, destylatów itp. Klarowanie zacieru przed destylacją jest bardzo ważnym elementem w całym procesie. Nawet gdy zacier wydaje się być czysty „na oko”, należy go dobrze sklarować. Błędne jest przeświadczenie, że drobiny zmętnień (nawet te niewidoczne dla naszego oka) pływające w zacierze nie będą miały wpływu na produkt końcowy gdyż pozostaną w zbiorniku po destylacji.

To właśnie te zanieczyszczenia będą miały duży wpływ w całym procesie. Te niezauważalne „gołym okiem” drobiny obumarłych drożdży, jeżeli nie zostaną usunięte z zacieru, to podczas destylacji będą porywane przez unoszącą się parę i dadzą nieprzyjemny posmak drożdżowy w gotowym produkcie.

SPOSÓB UŻYCIA:

Po zakończonej fermentacji, należy dokładnie zamieszać wstępnie sklarowany nastaw w celu jego odgazowania. Najpierw należy dodać saszetkę A, delikatnie zamieszać i pozostawić na 2h. Po tym czasie należy dodać saszetkę B, delikatnie zamieszać i pozostawić na 24h do wyklarowania.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...