Bardzo silny i neutralny, nie mającym wpływu na końcowy smak alkoholu środek do klarowania wina oraz nastawów cukrowych. Skład: kiselsol zolkrzemowy (saszetka A), chitosan (saszetka B)

Instrukcja:

  • gdy wino bądź zacier przestaną „pracować”, należy zlać je znad osadu do innego pojemnika
  • przed dodaniem preparatu należy dobrze zamieszać nastaw, następnie dodać całą zawartość saszetki A,  całość dokładnie wymieszać i pozostawić na 1-2 godziny
  • dodać zawartość saszetki B i ponownie wymieszać. Pozostawić w spokojnym miejscu, proces klarowania rozpocznie się po kilku minutach, całkowite wyklarowanie do 24h.



Po zastosowaniu Turbo Klar otrzymujemy idealnie wyklarowany nastaw pozbawiony najmniejszych zanieczyszczeń. Idealny do klarowania zacieru i win białych. Opakowanie Turbo Klar zawiera dwie saszetki z płynną zawartością wystarczającą do wyklarowania 25 l zacieru.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...