loadingimg

Wczytuję dane...
/
0 szt. / 
0.00
  • Szukaj
KLAROWIN DO KLAROWANIA WIN i SOKÓW
    •  
    • poprzedni
Cena:1,20
  • Realizacja zamówienia: 3 dni

Polecamy
  • Opis produktu

Klarowin skuteczny środek w postaci proszku do klarowania win i soków. Po napęcznieniu w wodzie wykazuje silne właściwości adsorpcyjne. Wiąże w swej strukturze różnego typu substancje, głównie białka, powodując ich osadzanie na dnie naczynia. Stosowany głównie do win białych i różowych, w przypadku wysoko garbnikowych należy przeprowadzić wstępne próby czy nie odbarwi płynu. Skład: Bentonit sodowo-potasowy


SPOSÓB UŻYCIA:
Dawkowanie: od 8 do 20g na 25 litrów wina. Ustaloną dawkę rozprowadzić w wodzie w stosunku 1:5 (1 część środka i 5 części wody), pozostawić do napęcznienia na 20-24 godz., odlać nadmiar wody. Powstałą papkę przed dodaniemj i zamieszaniem w balonie - rozpuścić w szklance dodając wino.