KLAROWIN skuteczny środek w postaci proszku do klarowania win i soków. Po napęcznieniu w wodzie wykazuje silne właściwości adsorpcyjne. Wiąże w swej strukturze różnego typu substancje, głównie białka, powodując ich osadzanie na dnie naczynia. Stosowany głównie do win białych i różowych, w przypadku wysoko garbnikowych należy przeprowadzić wstępne próby czy nie odbarwi płynu.

Pakowana po 10 g wystarcza na sklarowanie 10 l płynu.

PIROSIARCZYN POTASU to środek chemiczny stosowany do stabilizacji nastawów i win oraz dezynfekcji. Może być również stosowany do odkażania naczyń i sprzętu potrzebnego do produkcji alkoholu.

Opakowanie zawiera 10 g krystalicznego pirosiarczynu sodu.

Pirosiarczyn potasu przechowywać należy w chłodnym, suchym, nie dostępnym dla dzieci miejscu i stosować w dobrze wentylowanym pomieszczeniu ze względu na charakterystyczny, ostry zapach siarkowy.