Drożdże aktywne SpiritFerm Turbo24h przefermentują 6kg cukru w 24 godziny.
Instrukcja:
- rozpuścić 6kg cukru w 21L ciepłej wody.
- po ostudzeniu do około 25°C dodajemy zawartość torebki i solidnie mieszamy 1 minutę.
- temperatura pracy: zalecane jest, aby fermentacja przebiegała w temperaturze 20 - 30°C, przy czym najkorzystniejsza jest temperatura 25°C. Doprowadzenie do przekroczenia 35°C spowoduje zastopowanie pracy drożdży.
UWAGA
Ze względu na bardzo burzliwy przebieg fermentacji, ważne jest, aby zapewnić wystarczającą ilość miejsca w fermentatorze - najlepiej, aby na 21 litrów nastawu przeznaczyć pojemnik fermentacyjny 30 litrów.
Pokrywa pojemnika musi zostać położona luźno, w żadnym wypadku niedociśnięta. W przypadku korzystania z balonu nie należy używać rurki fermentacyjnej ani korka. Czas fermentacji może ulec zmianie w zależności od panujących warunków.
Polecamy