SZWEDZKIE DROŻDŻE GORZELNIANE PRZEZNACZONE DO ŁĄCZENIA W DUŻE NASTAWY:
  • 1 paczka - 6kg cukru - 25 litrów nastawu
  • 2 paczki - 12 kg cukru - 50 litrównastawu
  • 6 paczek - 48 kg cukru - 200 litrów nastawu
  • 15 paczek - 120 kg cukru - 500 litrów nastawu


INSTRUKCJA
  • Rozpuścić wybraną ilość cukru w gorącej wodzie (wysoka temperatura wody dla ułatwienia rozpuszczenia cukru).
  • Po ostudzeniu do około 25°C dodajemy zawartość odpowiedniej ilości saszetek drożdży i solidnie mieszamy 1 minutę.
  • Temperatura pracy: zalecane jest, aby fermentacja przebiegała w temperaturze 20 - 30°C, przy czym najkorzystniejsza jest temperatura 25°C. Doprowadzenie do przekroczenia 35°C spowoduje zastopowanie pracy drożdży.
  • Czas fermentacji: 2-5 dni przy zachowaniu zaleceń producenta cd. proporcji woda - cukier - drożdże.

ZAWARTOŚĆ: drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
<script type="text/javascript">
var ZCallbackWidgetLinkId  = '45ccbf4ed81195096caf4ae09238472c';
var ZCallbackWidgetDomain  = 'my.zadarma.com';
(function(){
    var lt = document.createElement('script');
    lt.type ='text/javascript';
    lt.charset = 'utf-8';
    lt.async = true;
    lt.src = 'https://' + ZCallbackWidgetDomain + '/callbackWidget/js/main.min.js';
    var sc = document.getElementsByTagName('script')[0];
    if (sc) sc.parentNode.insertBefore(lt, sc);
    else document.documentElement.firstChild.appendChild(lt);
})();
</script>