Wczytuję dane...

Aromatyczne drożdże do fermentacji cydrów. Szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae wyselekcjonowany we Francji o numerze PB 2051.

Sposób użycia:
Drożdże należy rozmieszać w niewielkiej ilości ciepłej wody 20-25*C i pozostawić na 20 minut. Po tym czasie, jak drożdże zaczną pracować możemy je dodać w całości do nastawu. Drożdże powinny zacząć fermentować „widocznie” w ciągu kilku godzin.

Chrakteryzuje się:
  • doskonałą zdolnością fermentacji w różnych temperaturach, optymalna temperatura fermentacji 12-20°C, zdolność do fermentacji powyżej 28°C,
  • tolerancja alkoholu do 15%,
  • wysoką produkcją gliceryny i aromatów,
  • bardzo niskim pienieniem się podczas fermentacji,
  • niską produkcją kwasów.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
<script type="text/javascript">
var ZCallbackWidgetLinkId  = '45ccbf4ed81195096caf4ae09238472c';
var ZCallbackWidgetDomain  = 'my.zadarma.com';
(function(){
    var lt = document.createElement('script');
    lt.type ='text/javascript';
    lt.charset = 'utf-8';
    lt.async = true;
    lt.src = 'https://' + ZCallbackWidgetDomain + '/callbackWidget/js/main.min.js';
    var sc = document.getElementsByTagName('script')[0];
    if (sc) sc.parentNode.insertBefore(lt, sc);
    else document.documentElement.firstChild.appendChild(lt);
})();
</script>