loadingimg

Wczytuję dane...
/
0 szt. / 
0.00
  • Szukaj
DROŻDŻE DO CYDRU FRENCH CIDER NA 30 LITRÓW WINA
    •  
    • poprzedni
Cena:3,60
  • Realizacja zamówienia: 24 godzin

Polecamy
  • Opis produktu

Aromatyczne drożdże do fermentacji cydrów. Szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae wyselekcjonowany we Francji o numerze PB 2051.

Sposób użycia:
Drożdże należy rozmieszać w niewielkiej ilości ciepłej wody 20-25*C i pozostawić na 20 minut. Po tym czasie, jak drożdże zaczną pracować możemy je dodać w całości do nastawu. Drożdże powinny zacząć fermentować „widocznie” w ciągu kilku godzin.

Chrakteryzuje się:
  • doskonałą zdolnością fermentacji w różnych temperaturach, optymalna temperatura fermentacji 12-20°C, zdolność do fermentacji powyżej 28°C,
  • tolerancja alkoholu do 15%,
  • wysoką produkcją gliceryny i aromatów,
  • bardzo niskim pienieniem się podczas fermentacji,
  • niską produkcją kwasów.