Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 24 godzin

Aromatyczne drożdże do fermentacji cydrów. Szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae wyselekcjonowany we Francji o numerze PB 2051.

Sposób użycia:
Drożdże należy rozmieszać w niewielkiej ilości ciepłej wody 20-250C i pozostawić na 20 minut. Po tym czasie, jak drożdże zaczną pracować możemy je dodać w całości do nastawu. Drożdże powinny zacząć fermentować „widocznie” w ciągu kilku godzin.

Chrakteryzuje się:
  • doskonałą zdolnością fermentacji w różnych temperaturach, optymalna temperatura fermentacji 12-20°C, zdolność do fermentacji powyżej 28°C,
  • tolerancja alkoholu do 15%,
  • wysoką produkcją gliceryny i aromatów,
  • bardzo niskim pienieniem się podczas fermentacji,
  • niską produkcją kwasów.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...