SZYNKOWAR przeznaczony do wyrobu pysznych parzonych wędlin domowym sposobem. Wykonany ze stali nierdzewnej. Pozwala na przygotowanie do 3 kg wyrobu mięsnego jednorazowo. Na środku wieczka znajduje się gniazdo z otworem umożliwiającym bezpośredni pomiar temperatury wsadu mięsnego.
TERMOMETR SOLIDNIE WYKONANY ZE STALI NIERDZEWNEJ IDEALNY do pieczenia różnego rodzaju mięs. Specjalna podziałka precyzyjnie wskazuje idealna temperaturę pieczenia drobiu, wieprzowiny, cielęciny, jagnięciny oraz wołowiny. Czujka termiczna znajduje się w obszarze między 1.3 cm a 5 cm od początku szpikulca. W celu uniknięcia zabrudzeń lub uszkodzenia szpikulec termometru należy przechowywać w plastikowej osłonce, która znajduje się w komplecie.
DANE TECHNICZNE:
WORECZKI FOLIOWE 25x35 cm, W OPAKOWANIU 20szt.Idealnie dopasowane do szynkowaru BIOWIN. Zastosowanie woreczków ułatwia wkładanie mięsa do pojemnika jak również wyjmowanie gotowego już wyrobu mięsnego. Produkt w całości wykonany z PE, dopuszczony do kontaktu z żywnością. Grubość folii 0,03 mm.