Niezbędnym uzupełnieniem balonu jest prawidłowo dopasowany gumowy korek z rurką fermentacyjną lub korek z korka.
Korki syntetyczne do balonów- zaleca się przed użyciem, dokładnie je wymyć ciepłą wodą z płynem do mycia naczyń, następnie dokładnie go osuszyć. Ma to na celu usunięcie warstwy silikonu pozostałego po etapie produkcji, który może przyczynić się do wysunięcia się korka z balonu w trakcie fermentacji lub zsunięcia w przypadku kapturów gumowych.
Dostępne w sprzedaży korki posiadają atesty PZH dopuszczające je do kontaktu z produktami spożywczymi. Korki zaopatrzone są w otwór, w którym można zamontować rurkę fermentacyjną (szklaną lub plastikową).
Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
LEJEK DO BALONÓW NA WINO 16 CM
4,50
zł
SITKO FI160 16CM DO FILTRACJI
4,99
zł