Wysokoalkoholizująca, mieszanka drożdży winiarskich do fermentacji nastawów z owoców białych i czerwonych. Uwydatnia owocowy aromat. Wydajność alkoholu do 18%. Zestaw zawiera również pożywkę dla drożdży.

INSTRUKCJA NA 10 - 25 LITRÓW

  • Przygotuj nastaw wina korzystając z przepisów dla wybranych owoców, na wina półsłodkie (dodatek cukru 200g-300g/1L).
  • Do nastawu o temperaturze nie przekraczającej 30-36oC dodać zawartość saszetki i bardzo starannie wymieszać.
  • Cukier dodawać w dwóch równych porcjach, pierwszą na początku fermentacji, drugą po 3 dniach.
  • Nastaw poddać fermentacji w temperaturze 22-29oC w ciągu 5-7 dni, aż do ustania wydzielania Co2 przez rurkę fermentacyjną.
  • Młode wino można przeznaczyć do bezpośredniej konsumpcji lub destylacji.
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...