Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 3 dni

Idealne do fermentacji cydrów, przeznaczone również do trudnej fermentacji.

SPOSÓB UŻYCIA:

DROŻDŻE

Zmieszać ze sobą 50ml soku i 50 ml wody o temperaturze mieszaniny 25-30 stopni, dodać zawartość opakowania. Po upływie 25 minut należy wlać mieszaninę do 15-30L nastawu w balonie i wymieszać. Z 16,5 g cukru na litr moszczu powstaje 1% alkoholu.

POŻYWKA

Zawartość torebki wymieszać z łyżeczką cukru, dodać do nastawu i dokładnie wymieszać.

KLAROWIN

Zawartość opakowania rozpuścić w 100 ml ciepłej wody, wymieszać i pozostawić do napęcznienia. Po 20-24 godzinach powstały roztwór zmieszać w szklance miodu, następnie dodać całość do naczynie z odfermentowanym miodem pitnym. Kilkakrotnie wymieszać w ciągu pierwszych 48 godzin, a następnie pozostawić do całkowitego oddzielenia się osadów. Po tym okresie miód pitny nadaje się do ściągnięcia.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...