loadingimg

Wczytuję dane...
/
0 szt. / 
0.00
  • Szukaj
DROŻDŻE WINIARSKIE SZLACHETNE BORDEAUX W PŁYNIE 20ML
    •  
    • poprzedni
Cena:2,30
  • Realizacja zamówienia: 3 dni

Polecamy
  • Opis produktu

Bordeaux – do win czerwonych stołowych; owoców takich jak czarne jagody czy winogrono.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do butelki o pojemności 1 L wlać 150 ml soku (lub 200 g rozdrobnionych owoców), 300 ml wody i dodać 2 łyżeczki cukru. Butelkę zakryć czopem z waty i pasteryzować 30 min. Po wystudzeniu do butelki wlać zawartość wstrząśniętej uprzednio torebeczki drożdży. Całość pozostawić na 1-2 doby w temp. 26°C, po czym wlać do balonu z nastawem wina (5-25 L).