Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 3 dni

Dwuskładnikowy, wydajny, skuteczny i szybko działający środek do klarowania win, destylatów alkoholowych i zacierów.

SPOSÓB UŻYCIA:

Po zakończeniu fermentacji płyn należy zlać znad osadu, dokładnie odgazować ( nadmiar CO2 spowodowałby wydłużenie czasu klarowania). Dodać składnik A w ilości proporcjonalnej do ilości klarowanego płynu (zawartość wystarcza max na 25l płynu). Następnie delikatnie wymieszać przez około 10 s i odstawić na 1 h. Po tym czasie dodać składnik B w ilości proporcjonalnej do ilości płynu. Delikatnie wymieszać przez około 10 s. Całość pozostawić na ok. 24 godziny. Produkt może zmieniać w niewielkim stopniu barwę wina.

SKŁAD:

  • Składnik A: kieselsol
  • Składnik B: roztwór chitozanu

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...