Dwuskładnikowy, wydajny, skuteczny i szybko działający środek do klarowania win, destylatów alkoholowych i zacierów.

SPOSÓB UŻYCIA:

Po zakończeniu fermentacji płyn należy zlać znad osadu, dokładnie odgazować ( nadmiar CO2 spowodowałby wydłużenie czasu klarowania). Dodać składnik A w ilości proporcjonalnej do ilości klarowanego płynu (zawartość wystarcza max na 25l płynu). Następnie delikatnie wymieszać przez około 10 s i odstawić na 1 h. Po tym czasie dodać składnik B w ilości proporcjonalnej do ilości płynu. Delikatnie wymieszać przez około 10 s. Całość pozostawić na ok. 24 godziny. Produkt może zmieniać w niewielkim stopniu barwę wina.

SKŁAD:

  • Składnik A: kieselsol
  • Składnik B: roztwór chitozanu

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
<script type="text/javascript">
var ZCallbackWidgetLinkId  = '45ccbf4ed81195096caf4ae09238472c';
var ZCallbackWidgetDomain  = 'my.zadarma.com';
(function(){
    var lt = document.createElement('script');
    lt.type ='text/javascript';
    lt.charset = 'utf-8';
    lt.async = true;
    lt.src = 'https://' + ZCallbackWidgetDomain + '/callbackWidget/js/main.min.js';
    var sc = document.getElementsByTagName('script')[0];
    if (sc) sc.parentNode.insertBefore(lt, sc);
    else document.documentElement.firstChild.appendChild(lt);
})();
</script>