Szlachetne drożdże w płynie do win białych i czerwonych deserowych; owoców takich jak agrest, gruszki, maliny, morele, truskawki, porzeczki czerwone i białe, rodzynki oraz zboża. Do przygotowania wina, zawsze niezbędna jest pożywka. Drożdże wystarczą na przygotowanie do 25 litrów wina.

Drożdże w płynnej zawiesinie, produkowane są w firmie Biowin posiadają wszelkie zaświadczenia przedstawiające ich wysoką jakość. Szczepy pochodzą z najbardziej renomowanych instytutów mikrobiologii w Polsce, są organizmami mezofilnymi, czyli namnażającymi się w przedziale temperatur od 18 do 30°C.

INSTRUKCJA:
Do 1l butelki wlać 150ml soku (lub 200g rozdrobionych owoców), 300ml wody, 2 łyżeczki cukru. Butelkę zakryć czopem z waty, pasteryzować 30 minut. Po wystudzeniu, do butelki wlać zawartość wstrząśniętej uprzednio torebeczki. Całość pozostawić na 1-2 doby w temp. 26°C, po czym wlać do balony z nastawem wina (5-25l).

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...