DROŻDŻE TURBO FRUIT

NA 50L - OWOCÓW MIĘKKICH NP PORZECZKA LUB 25L OWOCÓW TWARDYCH NP. JABŁKA

SKŁAD: drożdże, pektolaza (ułatwia fermentacje owoców), pożywki, witaminy, mikroelementy

TOLERANCJA DROŻDŻY 18%

Masa netto: drożdże 40g + pektolaza 5g netto

Wcześniej przygotowane owoce zalej wrzątkiej do ich przykrycia i zamieszaj, rozpuść pektolazę 5g umieszczoną pod instrukcją w 1 litrze wody o temperaturze 50 stopni. Gdy temperatura wody z owocami osiagnie 50 stopni dodaj rozpuszczoną wczesniej pektolazę. Energicznie zamieszaj i pozostaw na 2 godziny po tym czasie ponownie wymieszaj.

Drożdże zadajemy do nastawu w temperaturze około 30 stopni energicznie mieszając 2 -3 minuty.

Po około 3 - 4 dniach fermentacji można dodać w zależności od zawrtości cukru w owocach syropu cukrowego, można powtórzyć po następnych 3 - 4 dniach.

Zdecydowanie najlepiej filtrować jest nastaw po zakończeniu fermentacji wtedy uzyskamy lepszy aromat i moc.

<script type="text/javascript">
var ZCallbackWidgetLinkId  = '45ccbf4ed81195096caf4ae09238472c';
var ZCallbackWidgetDomain  = 'my.zadarma.com';
(function(){
    var lt = document.createElement('script');
    lt.type ='text/javascript';
    lt.charset = 'utf-8';
    lt.async = true;
    lt.src = 'https://' + ZCallbackWidgetDomain + '/callbackWidget/js/main.min.js';
    var sc = document.getElementsByTagName('script')[0];
    if (sc) sc.parentNode.insertBefore(lt, sc);
    else document.documentElement.firstChild.appendChild(lt);
})();
</script>