Drożdże Turbo mogą być używane do fermentacji nie tylko sacharozy ale i zacierów z kukurydzy, jęczmienia, żyta, pszenicy, ziemniaków oraz melasy. Uwaga - Fermentacja przebiega burzliwie. Przy nastawie 6,5 kg cukru otrzymuje się 15% czystego alkoholu w 3 dni.

INSTRUKCJA NA 25 LITRÓW

  • W plastikowym pojemniku fermentacyjnym rozpuścić 6-6,5 kg cukru* w 6 litrach gorącej, przegotowanej wody (objętość roztworu zwiększy się do 9,6 – 9,9 litra).
  • Uzupełnić zimną wodą do 25 l.
  • Po wystudzeniu roztworu do temp. 30-35oC dodać zawartość saszetki i bardzo starannie wymieszać.
  • Po zamontowaniu rurki fermentacyjnej całość poddać fermentacji w temperaturze 22-29oC w ciągu 3 dni.
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
<script type="text/javascript">
var ZCallbackWidgetLinkId  = '45ccbf4ed81195096caf4ae09238472c';
var ZCallbackWidgetDomain  = 'my.zadarma.com';
(function(){
    var lt = document.createElement('script');
    lt.type ='text/javascript';
    lt.charset = 'utf-8';
    lt.async = true;
    lt.src = 'https://' + ZCallbackWidgetDomain + '/callbackWidget/js/main.min.js';
    var sc = document.getElementsByTagName('script')[0];
    if (sc) sc.parentNode.insertBefore(lt, sc);
    else document.documentElement.firstChild.appendChild(lt);
})();
</script>