Drożdże Turbo mogą być używane do fermentacji nie tylko sacharozy ale i zacierów z kukurydzy, jęczmienia, żyta, pszenicy, ziemniaków oraz melasy. Uwaga - Fermentacja przebiega burzliwie. Przy nastawie 6,5 kg cukru otrzymuje się 15% czystego alkoholu w 3 dni.

INSTRUKCJA NA 25 LITRÓW

  • W plastikowym pojemniku fermentacyjnym rozpuścić 6-6,5 kg cukru* w 6 litrach gorącej, przegotowanej wody (objętość roztworu zwiększy się do 9,6 – 9,9 litra).
  • Uzupełnić zimną wodą do 25 l.
  • Po wystudzeniu roztworu do temp. 30-35oC dodać zawartość saszetki i bardzo starannie wymieszać.
  • Po zamontowaniu rurki fermentacyjnej całość poddać fermentacji w temperaturze 22-29oC w ciągu 3 dni.
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...