Alfa amylaza - enzym upłynniający skrobię. Służy do przygotowywania zacieru z ześrutowanego żyta, pszenicy, kukurydzy, ryżu i innych.

SPOSÓB UŻYCIA: W naczyniu podgrzać wodę do temperatury 85-95*C, dodać śrutę wybranego zboża w proporcji: 1kg śruty na 3-4l wody. Dokładnie wymieszać. Po 15-30 min dodać alfa-amylazę w ilości 1,3g na 1kg śruty. Utrzymywać temperaturę mieszaniny na poziomie 95*C w ciągu 1 godziny stale mieszając. Po tym czasie pozostawić do wystudzenia, do temperatury 30*C. Dodać saszetkę z drożdżami gorzelniczymi, pożywką (np. TurboWHISKY dostępne na naszych innych aukcjach) i fermentować zgodnie z instrukcją na opakowaniu przez 3-7 dni. Specyficzny zapach jest typowy dla produktu.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...