Wysokoalkoholizująca mieszanka drożdży gorzelniczych i winiarskich oraz pożywek do fermentacji nastawów z wytłoków owocowych ( jabłkowych, gronowych, porzeczkowych, gruszkowych i innych). Szybka fermentacja, uwydatniony aromat owocowy.

SPOSÓB UŻYCIA: Przygotować nastaw z wytłoków owocowych i wody w proporcji 1:1 lub 1:1,5, w zależności od rodzaju użytych owoców. Przed rozpoczęciem fermentacji zawartość saszetki wsypać do ok. 300 ml wody o temperaturze nie przekraczającej 30 stopni C, dokładnie wymieszać i po 30 min. wlać do nastawu. Cukier w łącznej ilości 4-5 kg/25l dodawać porcjami: 1/2 w pierwszym dniu fermentacji, 1/4 po 3 dniach, resztę w 5 dniu procesu. Fermentować w temperaturze 20-29 stopni C w ciągu 7-10 dni do ustania CO2, następnie zlać płyn znad osadu i poddać dwukrotnej destylacji, starając się zachować nuty owocowe.