Drożdże do szybkiej i czystej fermentacji. Mogą być używane nie tylko do nastawów cukrowych ale i do zacierów z kukurydzy, jęczmienia, żyta, pszenicy, ziemniaków i melasy. Umożliwiają uzyskanie nawet do 20% alkoholu w ciągu 2- 5 dni.
Instrukcja na 25 litrów:
- W naczyniu rozpuścić 6-8kg cukru w 8 litrach przegotowanej, gorącej wody, całość dokładnie wymieszać.
- Po wystudzeniu płyn przelać do balonu bądź pojemnika fermentacyjnego, uzupełnić wodą o temp. pokojowej do 25 litrów.
- Dodać saszetkę drożdży Turbo, dokładnie wymieszać w ciągu 1 min.
- Po zamontowaniu rurki fermentacyjnej całość pozostawić do fermentacji w temp. 20-30°C na 2-7 dni.
W temp. 30oC, przy nastawie z 6kg cukru otrzymuje się 14% alkoholu po 2 dniach; z 7kg - 16% po 2-3 dniach; z 8kg - 18% po 4-5 dniach fermentacji. Zamiast cukru (sacharozy) polecamy użyć dekstrozę w ilości 9-9,6kg. Fermentacja przebiegnie szybciej i efektywniej. Nawet 19-20% alkoholu można uzyskać w ciągu 4-7 dni. Opakowanie zawiera: aktywne drożdże winiarskie, pożywkę dla drożdży (witaminy, makro- i mikroelementy).
Przechowywać w suchym miejscu, w temp. pokojowej.
Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
10 SZTUK ZAKRĘTKA METALOWA DO GĄSIOR 5L DAMA ZAKRĘTKI
5,55
zł
18,00 zł
Oszczędzasz 12.45 zł