Drożdże do szybkiej i czystej fermentacji. Mogą być używane nie tylko do nastawów cukrowych ale i do zacierów z kukurydzy, jęczmienia, żyta, pszenicy, ziemniaków i melasy. Umożliwiają uzyskanie nawet do 20% alkoholu w ciągu 2- 5 dni.

Instrukcja na 25 litrów:

  • W naczyniu rozpuścić 6-8kg cukru w 8 litrach przegotowanej, gorącej wody, całość dokładnie wymieszać. 
  • Po wystudzeniu płyn przelać do balonu bądź pojemnika fermentacyjnego, uzupełnić wodą o temp. pokojowej do 25 litrów.
  • Dodać saszetkę drożdży Turbo, dokładnie wymieszać w ciągu 1 min.
  • Po zamontowaniu rurki fermentacyjnej całość pozostawić do fermentacji w temp. 20-30°C na 2-7 dni.

 

W temp. 30oC, przy nastawie z 6kg cukru otrzymuje się 14% alkoholu po 2 dniach; z 7kg - 16% po 2-3 dniach; z 8kg - 18% po 4-5 dniach fermentacji. Zamiast cukru (sacharozy) polecamy użyć dekstrozę w ilości 9-9,6kg. Fermentacja przebiegnie szybciej i efektywniej. Nawet 19-20% alkoholu można uzyskać w ciągu 4-7 dni. Opakowanie zawiera: aktywne drożdże winiarskie, pożywkę dla drożdży (witaminy, makro- i mikroelementy). 

Przechowywać w suchym miejscu, w temp. pokojowej.