Gorzelnicze drożdże aktywne nowej generacji gwarantują czystą i szybką fermentacje oraz wytwarzają mniej produktów ubocznych (mała ilość kwasów, siarki, estrów, aldehydów) w finalnym wyrobie.

ZALETY:

Zredukowanie przykrych zapachów podczas fermentacji Tradycyjna polska receptura w nowym wydaniu

SPOSÓB STOSOWANIA:

25 kg w 100 litrach, optymalna temperatura 25-27°C, czas fermentacji 5-6 dni, moc 20% Rozpuść bardzo dokładnie 25kg cukru gorącej wodzie. Przed zadaniem drożdży bardzo mocno wymieszaj nastaw przez około 2-3 minuty, to umożliwi dobre natlenienie nastawu, a także prawidłowe namnożenie drożdży. Optymalna temperatura nastawu powinna wynosić 25-27 stopni C. Wsyp mieszankę bezpośrednio do nastawu i dalej delikatnie mieszaj przez 2 minuty. Przykryj, ale nie używaj szczelnych zamknięć, rurek fermentacyjnych itp. Fermentacja przebiega burzliwie Czas fermentacji to ok. 5-6 dni, a stężenie alkoholu do 20%.

 Uwaga: Nie należy uwadniać mieszanki przed zadaniem

<script type="text/javascript">
var ZCallbackWidgetLinkId  = '45ccbf4ed81195096caf4ae09238472c';
var ZCallbackWidgetDomain  = 'my.zadarma.com';
(function(){
    var lt = document.createElement('script');
    lt.type ='text/javascript';
    lt.charset = 'utf-8';
    lt.async = true;
    lt.src = 'https://' + ZCallbackWidgetDomain + '/callbackWidget/js/main.min.js';
    var sc = document.getElementsByTagName('script')[0];
    if (sc) sc.parentNode.insertBefore(lt, sc);
    else document.documentElement.firstChild.appendChild(lt);
})();
</script>