Gorzelnicze drożdże aktywne nowej generacji gwarantują czystą i szybką fermentacje oraz wytwarzają mniej produktów ubocznych (mała ilość kwasów, siarki, estrów, aldehydów) w finalnym wyrobie.

ZALETY:

  • Zredukowanie przykrych zapachów podczas fermentacji
  • Najlepsza angielska receptura

 

SPOSÓB STOSOWANIA:

  • 6 kg w 21 litrach, optymalna temperatura 26-30°C, czas fermentacji 2 dni, moc 15%
  • 7 kg w 21 litrach, optymalna temperatura 26-30°C, czas fermentacji 3 dni, moc 17%
  • 8 kg w 21 litrach, optymalna temperatura 24-26°C, czas fermentacji 5 dni, moc 19%
  • 9 kg w 21 litrach, optymalna temperatura 20-24°C, czas fermentacji 8-9 dni, moc 21%

 

Rozpuść bardzo dokładnie (patrz tabela w/w) cukru 21 litrach gorącej wodzie. Przed zadaniem drożdży bardzo mocno wymieszaj nastaw przez około 2-3 minuty, to umożliwi dobre natlenienie nastawu, a także prawidłowe namnożenie drożdży. Optymalna temperatura fermentacji wymieniona jest w/w tabeli. Wsyp mieszankę bezpośrednio do nastawu i dalej delikatnie mieszaj przez 2 minuty. Przykryj, ale nie używaj szczelnych zamknięć, rurek fermentacyjnych itp. Fermentacja przebiega burzliwie.

Uwaga: Nie należy uwadniać mieszanki przed zadaniem

<script type="text/javascript">
var ZCallbackWidgetLinkId  = '45ccbf4ed81195096caf4ae09238472c';
var ZCallbackWidgetDomain  = 'my.zadarma.com';
(function(){
    var lt = document.createElement('script');
    lt.type ='text/javascript';
    lt.charset = 'utf-8';
    lt.async = true;
    lt.src = 'https://' + ZCallbackWidgetDomain + '/callbackWidget/js/main.min.js';
    var sc = document.getElementsByTagName('script')[0];
    if (sc) sc.parentNode.insertBefore(lt, sc);
    else document.documentElement.firstChild.appendChild(lt);
})();
</script>