Bardzo szybkie aktywne turbo drożdże gorzelnicze z wysoką jakością finalnego wyrobu. Stworzone do fermentacji sacharozy (do "cukrówek") potrafiące "przerobić ":

  • 6 kg cukru w 2 dni w temperaturze 20-35°C dając moc 14%
  • 7 kg cukru w 3 dni w temperaturze 20-30°C dając moc 17%
  • 8 kg cukru w 5 dni w temperaturze 20-27°C dając moc 19-20%
  • 9 kg cukru w 7-10 dni w temperaturze 18-24°C dając moc 21%


Szybkość pracy - fermentacji nie ma absolutnie żadnego znaczenia w stosunku do jakości finalnego produktu – tutaj chodzi o dobór właściwych drożdży do wolnego czasu jakim dysponujemy.

SPOSÓB UŻYCIA:
Dodać 15 litrów ciepłej (25°C) wody do kadzi fermentacyjnej, a następnie dodać cukier według wyżej podanej tabeli i mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia. Dolać wody w sumie 25 litrów, tak aby temperatura wody była właściwa, według tabeli. Dodać zawartość saszetki Alcotec 48 Classic i wymieszać. Nie stosować rurki fermentacyjnej. Czas fermentacji i moc alkoholu, patrz tabela powyżej. UWAGA: Aby otrzymać 21% alkohol KONIECZNE JEST chłodzenia płyny aby utrzymywał temperaturę 18-24°C.

SKŁADNIKI:
Drożdże, pożywka, witaminy i mikroelementy.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
<script type="text/javascript">
var ZCallbackWidgetLinkId  = '45ccbf4ed81195096caf4ae09238472c';
var ZCallbackWidgetDomain  = 'my.zadarma.com';
(function(){
    var lt = document.createElement('script');
    lt.type ='text/javascript';
    lt.charset = 'utf-8';
    lt.async = true;
    lt.src = 'https://' + ZCallbackWidgetDomain + '/callbackWidget/js/main.min.js';
    var sc = document.getElementsByTagName('script')[0];
    if (sc) sc.parentNode.insertBefore(lt, sc);
    else document.documentElement.firstChild.appendChild(lt);
})();
</script>