Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 24 godzin

Drożdże aktywne COOBRA BASIC 48 to produkt enologiczny, do fermentacji nastawów cukrowych, glukozowych jak i owocowych. To nowoczesna linia drożdży. Łączy w sobie wysoką skuteczność fermentacji, „czystszy smak” i przystępną cenę. Można łączyć w duże nastawy. Waga 120g netto.

- 6 kg cukru fermentują w 2-3 dni -14%
- 7 kg cukru fermentują w 4-5 dni -16%
- 8 kg cukru lub 9,4kg glukozy fermentują w 6-7 dni -20%
optymalna temperatura fermentacji 20-30°C


INSTRUKCJA
Wybraną ilość cukru należy rozpuścić w gorącej wodzie. Następnie dopełnić fermentator do 25L ciepłą wodą. Do nastawu o temperaturze 25-30°C wsypać zawartość saszetki i dokładnie wymieszać. Czas fermentacji zależny jest od wielu czynników: temperatury, jakości cukru, składu nastawu.

Chcąc przygotować nastaw z dodatkiem owoców, umyte i rozdrobnione owoce należy dodać po rozpuszczeniu cukru. Następnie dopełnić fermentator wodą do 25L tak by temperatura nastawu ustabilizowała się w przedziale 25-30°C. Na koniec należy wsypać zawartość saszetki do nastawu i dokładnie wymieszać.

UWAGA !
W przypadku nastawów łączonych (cukrowo-owocowych) zaleca się nie przekraczać dawki 5kg cukru na 25L nastaw. Przy zastosowaniu 9,4kg glukozy należy dopilnować by temperatura nie przekroczyła: 27°C.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...