Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 24 godzin

Bardzo szybkie aktywne turbo drożdże gorzelnicze z wysoką jakością finalnego wyrobu. Stworzone do fermentacji sacharozy (do "cukrówek") potrafiące "przerobić ":
  • 6 kg cukru w 2 dni w temperaturze 22-25°C dając moc 14,5%
  • 7 kg cukru w 3-4 dni w temperaturze 22-25°C dając moc 16,5%
  • 8 kg cukru w 5-7 dni w temperaturze 22-25°C dając moc 20%
  • 9 kg cukru w 7-10 dni w temperaturze 18°C dając moc 21%

ZAWARTOŚĆ: drożdże, pożywka, witaminy i mikroelementy.

Szybkość pracy - fermentacji nie ma absolutnie żadnego znaczenia w stosunku do jakości finalnego produktu – tutaj chodzi o dobór właściwych drożdży do wolnego czasu jakim dysponujemy.

PRZYGOTOWANIE:
  • Wlać 20 litów ciepłej wody (25°C) do kadzi fermentacyjnej.
  • Następnie dodać cukier według tabeli i dobrze wymieszać, aż do całkowitego rozpuszczenia.
  • Następnie dolać letniej wody do 25 litrów, tak aby temperatura wody była właściwa według tabeli.
  • Dodać zawartość saszetki MAXX 48 i zamieszać.
  • Nie stosować rurki fermentacyjnej.
  • Fermentować w temperaturze pokojowej, najlepiej 20-25°C.
  • Czas fermentacji i moc alkoholu, patrz tabela powyżej.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...