Drożdże gorzelnicze Alcotec T3 Turbo Classic przeznaczone głównie do szybkiej fermentacji nastawów cukrowych.

  • Przerobią 6kg cukru w 3 dni - zacier 15%
  • Przerobią 7kg cukru w 5 dni - zacier 17%


INSTRUKCJA
Rozpuść 6 lub 7 kg cukru w 22L ciepłej wody, po ostudzeniu do około 25°C dodaj zawartość torebki i mieszaj 1 minutę. Zalecamy aby fermentacja przebiegała w temperaturze 20 - 25°C. Przekraczając temperaturze 35°C zastopujemy pracę drożdży. Optymalna temperatura pracy drożdży to ok 25°C.Czas fermentacji: 3 dni (z 6kg cukru) , 5 dni (z 7kg cukru). Wydajność: ok. 14% alkoholu (z 6kg cukru) lub 17% alkoholu (z 7kg cukru).

Składniki: drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.

Waga 120 g

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
<script type="text/javascript">
var ZCallbackWidgetLinkId  = '45ccbf4ed81195096caf4ae09238472c';
var ZCallbackWidgetDomain  = 'my.zadarma.com';
(function(){
    var lt = document.createElement('script');
    lt.type ='text/javascript';
    lt.charset = 'utf-8';
    lt.async = true;
    lt.src = 'https://' + ZCallbackWidgetDomain + '/callbackWidget/js/main.min.js';
    var sc = document.getElementsByTagName('script')[0];
    if (sc) sc.parentNode.insertBefore(lt, sc);
    else document.documentElement.firstChild.appendChild(lt);
})();
</script>