DROŻDŻE PRZERABIAJĄ:

  • 6 kg cukru w 2 dni dając do 14% (temperatura nastawu 20-35°C)
  • 7 kg cukru w 3 dni dając do 17% (temperatura nastawu 20-30°C)
  • 5 kg cukru w 5 dni dając do 19% (temperatura nastawu 20-27°C)
  • 9 kg cukru(lub 10kg glukozy w 7-10 dni dając 21% (temperatura nastawu 18-24°C)

 

INSTRUKCJA:

Rozpuścić odpowiednią ilość cukru(tabela) w 6L gorącej wody,uzupełnić chłodną wodą do pojemności 26L. Dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok.1min.Fermentować w temperaturze 20-25°C. Przy fermentacji w balonie nie używać korka,a w pojemnikach fermentacyjnych nie dociskać pokrywy. Fermentacja przebiega bardzo burzliwie. Nie przekraczać zalecanych temperatur.

Termin ważności: 08.2015

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...