Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 24 godzin

Drożdże gorzelnicze SpiritFerm T3 to bardzo udany zamiennik słynnych drożdży spod znaku Coobra. Znajdują się w nim silne i wyjątkowo szybkie szczepy drożdży:
  • przefermentują 5 kg cukru w 1 dni, uzyskamy zacier ok. 13%
  • przefermentują 6 kg cukru w 2 dni, uzyskamy zacier ok. 15%
  • przefermentują 7 kg cukru w 3 dni, uzyskamy zacier ok. 17%


Instrukcja:
  • rozpuścić cukier w 21l ciepłej wody.
  • po ostudzeniu do około 25°C dodajemy zawartość torebki i solidnie mieszamy 1 minutę.
  • temperatura pracy: zalecane jest, aby fermentacja przebiegała w temperaturze 22 - 27°C, przy czym najkorzystniejsza jest temperatura 25°C. Doprowadzenie do przekroczenia 35°C spowoduje zastopowanie pracy drożdży.
  • czas fermentacji: 1/2/3 dni.
  • wydajność: ok. 13 - 17% alkoholu.

UWAGA
Ze względu na bardzo burzliwy przebieg fermentacji, ważne jest, aby zapewnić wystarczającą ilość miejsca w fermentatorze - najlepiej, aby na 21 litrów nastawu przeznaczyć pojemnik fermentacyjny 30 litrów.

Pokrywa pojemnika musi zostać położona luźno, w żadnym wypadku niedociśnięta. W przypadku korzystania z balonu nie należy używać rurki fermentacyjnej ani korka. Czas fermentacji może ulec zmianie w zależności od panujących warunków.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...