Drożdże gorzelniane Coobra 6 Magnum to mieszanka silnych i wyjątkowo szybkich szczepów drożdży, przefermentują 6kg cukru w 2-3 dni, uzyskamy zacier o mocy ok. 14%.

Instrukcja:

rozpuścić 6kg cukru w 21l ciepłej wody. po ostudzeniu do około 30°C dodajemy zawartość torebki i solidnie mieszamy 1 minutę. czas fermentacji: 2-3 dni. wydajność: ok. 14% alkoholu z 6kg cukru

UWAGA DOTYCZY DROŻDŻY COOBRA

przy fermentacji w balonie nie używać rurki fermentacyjnej ani korka. przy fermentacji w pojemnikach fermentacyjnych nie dociskać pokrywy (ma luźno leżeć). pozostawić dużo luzu w pojemnikach fermentacyjnych gdyż fermentacja przebiega bardzo burzliwie – dla 21 litrów wody C min.30 litrowy fermentator. nie doprowadzić do przekroczenia temperatury 35°C (drożdże przestaną pracować).

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
<script type="text/javascript">
var ZCallbackWidgetLinkId  = '45ccbf4ed81195096caf4ae09238472c';
var ZCallbackWidgetDomain  = 'my.zadarma.com';
(function(){
    var lt = document.createElement('script');
    lt.type ='text/javascript';
    lt.charset = 'utf-8';
    lt.async = true;
    lt.src = 'https://' + ZCallbackWidgetDomain + '/callbackWidget/js/main.min.js';
    var sc = document.getElementsByTagName('script')[0];
    if (sc) sc.parentNode.insertBefore(lt, sc);
    else document.documentElement.firstChild.appendChild(lt);
})();
</script>