Drożdże gorzelniane Coobra 6 Magnum to mieszanka silnych i wyjątkowo szybkich szczepów drożdży, przefermentują 6kg cukru w 2-3 dni, uzyskamy zacier o mocy ok. 14%.

Instrukcja:

rozpuścić 6kg cukru w 21l ciepłej wody. po ostudzeniu do około 30°C dodajemy zawartość torebki i solidnie mieszamy 1 minutę. czas fermentacji: 2-3 dni. wydajność: ok. 14% alkoholu z 6kg cukru

UWAGA DOTYCZY DROŻDŻY COOBRA

przy fermentacji w balonie nie używać rurki fermentacyjnej ani korka. przy fermentacji w pojemnikach fermentacyjnych nie dociskać pokrywy (ma luźno leżeć). pozostawić dużo luzu w pojemnikach fermentacyjnych gdyż fermentacja przebiega bardzo burzliwie – dla 21 litrów wody C min.30 litrowy fermentator. nie doprowadzić do przekroczenia temperatury 35°C (drożdże przestaną pracować).