Mocne i wyjątkowo szybkie szczepy drożdży do nastawów cukrowych i owocowych o wysokiej tolerancji alkoholowej do 18%. Przefermentują 6 kg cukru- nastaw 15%, Przefermentują 8 kg cukru- nastaw 18%.

INSTRUKCJA:

  • Rozpuścić 6 - 8 kg cukru w odpowiedniej ilości gorącej wody ( 21-22 litry) po ostudzeniu do około 26- 27oC dodajemy zawartość torebki i intensywnie mieszamy minimum przez 1 minutę.
  • Czas fermentacji w temp.25oC -3-7 dni w zależności od ilości użytego cukru, w niższej temperaturze czas fermentacji będzie dłuższy.
<script type="text/javascript">
var ZCallbackWidgetLinkId  = '45ccbf4ed81195096caf4ae09238472c';
var ZCallbackWidgetDomain  = 'my.zadarma.com';
(function(){
    var lt = document.createElement('script');
    lt.type ='text/javascript';
    lt.charset = 'utf-8';
    lt.async = true;
    lt.src = 'https://' + ZCallbackWidgetDomain + '/callbackWidget/js/main.min.js';
    var sc = document.getElementsByTagName('script')[0];
    if (sc) sc.parentNode.insertBefore(lt, sc);
    else document.documentElement.firstChild.appendChild(lt);
})();
</script>