Drożdże górnej fermentacji stosowane do otrzymania piwa typu ALE. Fermentują w wyższych temperaturach, zbierają się na powierzchni brzeczki i wydzielają większą ilość produktów ubocznych, alkoholi i estrów owocowych, co wpływa na większe bogactwo aromatyczno-smakowe. Niskie odfermentowanie nadaje piwu odpowiedniego wrażenia “długości/ finiszu na podniebieniu”. Tworzą delikatne zmętnienie w piwie.

SPOSÓB UŻYCIA: Zawartość torebeczki wsypać do 100ml wody o tem. 30ºC, wymieszać i po 10 min. wlać do pojemnika z beczką słodową. Fermentację prowadzić przez 7-9 dni, w temperaturze 15-25ºC (najlepiej 15-20ºC).

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
<script type="text/javascript">
var ZCallbackWidgetLinkId  = '45ccbf4ed81195096caf4ae09238472c';
var ZCallbackWidgetDomain  = 'my.zadarma.com';
(function(){
    var lt = document.createElement('script');
    lt.type ='text/javascript';
    lt.charset = 'utf-8';
    lt.async = true;
    lt.src = 'https://' + ZCallbackWidgetDomain + '/callbackWidget/js/main.min.js';
    var sc = document.getElementsByTagName('script')[0];
    if (sc) sc.parentNode.insertBefore(lt, sc);
    else document.documentElement.firstChild.appendChild(lt);
})();
</script>