Drożdże suszone piwowarskie dolnej fermentacji BREWGO-01 do wyrobu piwa domowego ze słodu pszenicznego i jęczmiennego. Drożdże dolnej fermentacji stosowane do otrzymania piw typu lager (m.in. pilznery, koźlaki). Fermentują w niższych temperaturach, osadzają się na dnie fermentora, w większym stopniu wpływają na wydzielanie się dwutlenku węgla, powodują tym samym, że piwo jest bardziej orzeźwiające, ma czystszy i pełniejszy smak. Po fermentacji piwo leżakuje w niskich temperaturach, dojrzewa dłużej oraz posiada większą trwałość.

SPOSÓB UŻYCIA: Zawartość torebeczki wsypać do 100ml wody o tem. 25ºC, wymieszać i po 10 min. wlać do pojemnika z beczką słodową. Fermentację prowadzić przez 10-14 dni, w temperaturze 11-22ºC (najlepiej 11-16ºC).

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
<script type="text/javascript">
var ZCallbackWidgetLinkId  = '45ccbf4ed81195096caf4ae09238472c';
var ZCallbackWidgetDomain  = 'my.zadarma.com';
(function(){
    var lt = document.createElement('script');
    lt.type ='text/javascript';
    lt.charset = 'utf-8';
    lt.async = true;
    lt.src = 'https://' + ZCallbackWidgetDomain + '/callbackWidget/js/main.min.js';
    var sc = document.getElementsByTagName('script')[0];
    if (sc) sc.parentNode.insertBefore(lt, sc);
    else document.documentElement.firstChild.appendChild(lt);
})();
</script>