Drożdże suszone piwowarskie dolnej fermentacji BREWGO-01 do wyrobu piwa domowego ze słodu pszenicznego i jęczmiennego. Drożdże dolnej fermentacji stosowane do otrzymania piw typu lager (m.in. pilznery, koźlaki). Fermentują w niższych temperaturach, osadzają się na dnie fermentora, w większym stopniu wpływają na wydzielanie się dwutlenku węgla, powodują tym samym, że piwo jest bardziej orzeźwiające, ma czystszy i pełniejszy smak. Po fermentacji piwo leżakuje w niskich temperaturach, dojrzewa dłużej oraz posiada większą trwałość.

SPOSÓB UŻYCIA: Zawartość torebeczki wsypać do 100ml wody o tem. 25ºC, wymieszać i po 10 min. wlać do pojemnika z beczką słodową. Fermentację prowadzić przez 10-14 dni, w temperaturze 11-22ºC (najlepiej 11-16ºC).

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...