Enzym rozkładający ścianę komórkową i pektynę w owocach ułatwiający uzyskiwanie soku z owoców. Powszechnie stosowany w przetwórstwie owocowym, uwalnia sok z owoców, a także wzbogaca smak i aromat nastawów owocowych. Zwiększa wydajność o 10-20%. Zmniejsza ilość osadu (zawiesiny) i poprawia klarowność nastawu.

SPOSÓB UŻYCIA:

  • pektolazę rozpuszczamy w ciepłej wodzie o temp. ok. 50 °C najlepiej w większej ilości wody np.: 1g na 250ml.
  • do połowy ilości mieszaniny owoców, cukru i wody dodajemy enzym pektolazę i odstawiamy na 2 godziny, potem dodajemy drugą połowę mieszaniny owoców, cukru i wody.



PARAMETRY TECHNICZNE

  • Masa Netto: 5g +-5%

<script type="text/javascript">
var ZCallbackWidgetLinkId  = '45ccbf4ed81195096caf4ae09238472c';
var ZCallbackWidgetDomain  = 'my.zadarma.com';
(function(){
    var lt = document.createElement('script');
    lt.type ='text/javascript';
    lt.charset = 'utf-8';
    lt.async = true;
    lt.src = 'https://' + ZCallbackWidgetDomain + '/callbackWidget/js/main.min.js';
    var sc = document.getElementsByTagName('script')[0];
    if (sc) sc.parentNode.insertBefore(lt, sc);
    else document.documentElement.firstChild.appendChild(lt);
})();
</script>